dimarts, 10 de juliol del 2007

Autopista gratis a l'Ebre

Els veïns de l'Aldea van tallar ahir la carretera N-340 al seu pas pel municipi arran dels dos accidents mortals que hi han ocorregut recentment. Fa un bon grapat d'anys se sentia dir que la carretera nacional no sortiria per fora de l'Aldea perquè els seus habitants no ho desitjaven. Sigui cert o no, ara sembla que no és així, i és lògic, pel perill que comporta el pas d'una carretera tan transitada per dins del nucli urbà, com per les incomoditats per sorolls i fums, i els riscos per a la salut que poden implicar.

Segons es pot llegir a El Punt, en el manifest es van demanar mesures urgents al ministeri de Foment per tal de començar el desviament de la carretera i fer gratuïta mentrestant l'autopista AP-7 entre Amposta i l'Ampolla. Aquesta petició, a més del desviament de la carretera, la comparteixo. Estem esperant tenir l'eix de l'Ebre convertit en autovia. Mentrestant, una alternativa més ràpida en hores punta, per anar a Tortosa, és l'autovia Tortosa-l'Aldea. Però, aquesta autovia en hores punta té l'inconvenient que en el seu pas per l'Aldea la N-340 està congestionada i el temps que es guanya anant per l'autovia es perd a la carretera nacional en el seu pas per dins de la població. Una alternativa ràpida però, de pagament, és anar d'Amposta al peatge de l'Aldea-Tortosa (autopista) i d'allí agafar l'autovia fins Tortosa. Per això, ja que el camí entre Amposta i Tortosa, tant per un com per l'altre costat del riu, no és prou eficient, mentres esperem tenir una autovia en condicions, hem de reclamar la gratuïtat de l'autopista.

Al camp de Tarragona hi ha peatges gratuïts per motius semblants, crec. Aquí tenim el mateix dret, i les nostres vies de comunicació no estan al mateix nivell que allí, amb la qual cosa no se'ns pot dir que demanem massa.