dijous, 26 de juliol del 2007

Targetes sanitàries

Per anar de viatge a Europa necessites la targeta sanitària europea. No pots utilitzar la targeta sanitària catalana, igual que quan et demanen el número de la Seguretat Social, malgrat que la targeta sanitària catalana el tingui imprès -almenys la meva-, has d'entregar la targeta de paper que fa temps que has amagat en algun calaix. D'una banda entenc que són administracions diferents i que cadascuna gestiona les seves dades però, aquesta separació d'administracions ha de ser transparent. No pot ser que tinguem una targeta del Servei Català de la Salut i que a més haguem de tenir la de la Seguretat Social per a temes de salut. Si estan vinculades les dades d'ambdues ha d'aconseguir-se un acord perquè els ciutadans no haguem d'acudir a diverses finestretes per fer tràmits que podrien fer-se en un sol lloc, si se seguís una lògica de sentit comú.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

La burocracia - diries que n'hi ha gent que no saben que vivim a l'era informatica. I pq no tenir totes les dades de tothom disponibles a tot lo UE - pq no, només ensenyant lo DNI (o pasaport pels anglesos!), no et poden donar el servei que vulgues al pais que vulguis, sanitat, educació, empleo ... tant costaria?

Anònim ha dit...

Hola Manel,

ja saps que viatjo molt per Europa i el que sí que et puc dir és que la "cartilla del seguro" no sé ni on la tinc.
El que sí que he de dir és que per treure't la targeta sanitària europea només et cal presentar el DNI a l'INSS, i amb això, en tens prou per tal que et facin l'europea.

Ull, perquè només té un any de validesa.

Salut

Xavi