dimecres, 21 de novembre del 2007

Pèrdua de garantia?

Avui m'han explicat que una botiga d'informàtica de casa nostra -no diré quina, ni la població- ven ordinadors de la marca Samsung i si els demanés que et posin un altre sistema operatiu diferent del Windows Vista instal·lat, et diuen que perdràs la garantia de l'ordinador, perquè el fabricant diu que no dóna garantia si l'ordinador és manipulat. Val a dir que no és el primer cas d'aquest tipus d'avisos als pobres consumidors que van a comprar-se ordinadors. Ara bé, com a mínim hi ha alguns punts que s'han de tenir en compte:
  • La garantia de l'ordinador, de 2 anys, l'ha de donar qui ven l'ordinador, no el fabricant.
  • Manipular un ordinador no pot equiparar-se a canviar el sistema operatiu perquè també ho és instal·lar altres programes.
  • L'ordinador és un producte i el programari que duu instal·lat és un altre. No es pot condicionar la garantia del maquinari al programari instal·lat i si és així ha d'estar per escrit.
  • Si la llicència de Vista és com les de versions anteriors de Windows pot rebutjar-se, t'han de tornar els diners i queda en evidència la separació entre ordinador i sistema operatiu.

3 comentaris:

Jordi Roig i Valldepérez ha dit...

És vergonyós! Crec que em compraré un portàtil Dell on pots demanar que t’instal•lin Linux i no perds cap garantia si els substitueixes després per un Windows o qualsevol altre.

Anònim ha dit...

No estic d'acord amb el primer punt de la llista.

Un venedor no pot garantitzar un producte que ell no fabrica !

En el cas de la cadena UPI, estic d'acord en què ells mateixos garantitzin els ordinadors que fabriquen (marca UPI), però no els DELL ni els TOSHIBA.

Corregiu-me si estic errat. Gràcies.

Unknown ha dit...

A veure, la llei estableix que el venedor ha de respondre davant del consumidor. És així. I té lògica, perquè sinó et vendrien un producte i se'n podrien desentendre, perquè no l'han fabricat ells. La llei de protecció de consumidors i usuaris diu que el venedor ha de donar la garantia d'allò que ven -lògic-.