dijous, 17 d’abril del 2008

Dimissions i altres reaccions

Ahir se sabia que els càrrecs públics d'ERC havien posat el seu càrrec a disposició del partit davant de l'acord per tirar endavant la interconnexió del minitransvasament de l'Ebre cap a Barcelona. El partit vol que continuïn per evitar que siguin substituïts per un partit transvasista. Però, si és el govern de la Generalitat en ple que ha esdevingut transvasista! No seria millor una dimissió sense pal·liatius, una baixa generalitzada de militants?

ICV de l'Ebre, per la seva banda, es mostrava contrària a la interconnexió, demanava la dimissió del conseller Baltasar, i fins i tot amenacen de dimitir en bloc si s'aprova el decret per dur a terme el projecte.

El PSC s'ha mostrat contrari als transvasaments però, deixant la porta oberta, en la seva declaració d'intencions, a la interconnexió que ara es farà. Ahir cercant pel bloc d'antics titulars ebrencs recordo quan el PSOE no va votar a Brussel·les contra el PHN, l'any 2002. Una oportunitat perduda. Aleshores militants socialistes ebrencs van donar-se de baixa de militància si no recordo malament, tot i que no van trigar gaire a recuperar-la.

Són tres formes de reaccionar des de l'Ebre a un projecte que trenca amb el Compromís per l'Ebre i que ha destapat la caixa dels trons. Al sud també volen aigua i ara la màquina demagògica ja s'ha posat en marxa per demanar-la, al carrer si cal. Em pregunto si dimissions en bloc i baixes de militància a l'Ebre dels tres partits que governen Catalunya no hauria aturat aquest transvasament. Ara només queda confiar en la mobilització ciutadana per fer-ho, o per conservar la memòria d'aquí dos anys.

Banner no als transvasaments