dimecres, 2 d’abril del 2008

Qui desenvolupa realment Linux?

La Linux Foundation ha fet públic un estudi sobre Linux, el nucli del sistema operatiu GNU/Linux on respon a les preguntes: com de ràpid creix Linux, qui el desenvolupa, què hi fan i qui el patrocina? Aquest estudi es pot consultar a https://www.linux-foundation.org/publications/linuxkerneldevelopment.php.

És destacable de l'estudi el fet que les empreses s'involucren en el desenvolupament de Linux. Entre les empreses que aporten contribucions al codi de Linux hi ha RedHat amb un 11,2%, Novell amb un 8,9%, IBM amb un 8,3%, o Intel amb un 4,1%. SGI, Oracle, HP, Fujitsu o Mandriva són altres companyies conegudes que destinen recursos humans per al desenvolupament del nucli. Es calcula que almenys el 70% de contribucions al nucli les fan persones des de la seva feina, per encàrrec de la seva empresa.

Aquest estudi mostra com, tot i que es digui que no hi ha suport empresarial en els projectes de programari lliure, la veritat és ben diferent. Darrera de Linux i d'altre programari lliure hi ha suport empresarial, i de grans empreses, les quals s'impliquen perquè creuen en models de negoci basats en el programari lliure.

Banner no als transvasaments