divendres, 25 d’abril del 2008

Gervasi Aspa i l'estratègia dels partits ebrencs

Ahir Gervasi Aspa, president de la Federació d'ERC de Terres de l'Ebre, va acusar Montilla de voler pensament únic, referint-se al fet que instés el delegat del govern a l'Ebre, Lluís Salvadó, a dimitir si estava en contra el transvasament. Crec que no s'equivoca.

Montilla i Saura han estat dos dels membres del govern que aquesta setmana han mostrat que la ideologia d'esquerres, la ideologia tolerant, la que admet la discrepància, l'han oblidat. Fa unes setmanes la va oblidar el conseller Baltasar, obrint la porta per sortir del partit a la gent d'ICV de Terres de l'Ebre que estigués contra la interconnexió.

Penso però, que també és cert que si un delegat territorial està en contra i no vol defensar la interconnexió, té certa lògica que deixi el càrrec per voluntat pròpia. Montilla l'hauria pogut destituir també, en comptes de convidar-lo de forma elegant a marxar. És més, penso que els polítics ebrencs amb càrrec haurien pogut fer una amenaça real de dimitir en bloc, creant una crisi potencial al govern, cosa que potser hauria fet replantejar-se les coses a la gent de Barcelona. Seria la millor opció? Potser no però, tampoc diria que els fes gràcia al tripartit que a l'Ebre cap dels seus els fes costat. Si no és que això a algú ja li anés bé per reformar les aliances al govern de la Generalitat.

I un altre punt que no sé si han tingut en compte els polítics ebrencs és quina repercussió tindrà localment la seva postura de submissió a Barcelona. La mateixa que va tenir CiU però, amb uns tocs d'autoritarisme que a CiU no se li va veure públicament. Esperen renovar alcaldies o aconseguir-les els representants del tripartit que no s'alinien contra la interconnexió? I de cara a les eleccions catalanes que com a molt tindrem en dos anys, pensen que no els passarà factura, que ho oblidarà la gent del territori? Ja veurem.


Creative Commons License


Banner no als transvasaments

4 comentaris:

Robert Verge Monclús ha dit...

Manel, jo et puc assegurar, que la gent d'ERC de l'Ebre, esta treballant molt per aturar aquesta bogeria.

Entre tots ho aturarem.

Núria Menasanch i Martí ha dit...

Robert,
la millor manera d'aturar-ho és dimitir en bloc com molt bé diu Manel.
Si no ho feu, les pròximes eleccions no vos votaran ni les vostres mares.

Anònim ha dit...

Només hi ha una solució per a ERC. Trencar el tripartit. Són com una dona maltractada que no es veu en forces de trencar amb el marit fins que la matarà

Robert Verge Monclús ha dit...

Ho sento Núria, però no hi estic d'acord.

Si els dirigents Ebrencs d'ERC dimiteixen, es trobarien en la teva situció, sent d'esquerres, independentistes, anti transvasistes i sense cap tipus de força política per aturar el transvasament.