dimarts, 29 d’abril del 2008

Tres mocions, una ciutat

Amposta no va destacar pel suport institucional durant l'època del PHN. Aleshores la postura de CiU era una altra, la de recolzar el govern català, el qual a la vegada recolzava l'espanyol, i menystenint la societat civil mitjançant el menyspreu a les activitats de la Plataforma en Defensa de l'Ebre. El rerefons polític ho va contaminar tot, quan la gent que sortia al carrer era de tot tipus d'ideologia, fins i tot convergent.

Dilluns es podia haver iniciat un nou rumb, un nou camí, recolzant les accions de la Plataforma, concretament la manifestació del 18 de maig. Si bé era una moció presentada per ERC, si el contingut es compartia havia d'ésser aprovada, per coherència. Era previsible però, que no s'aprovés, doncs CiU en aquest conflicte no és una força antitransvasista sinó que torna la pilota als partits que fa cinc anys van aprofitar-se de la mobilització per aconseguir uns bons resultats electorals.

S'ha produït una situació esperpèntica, amb tres mocions sobre el mateix tema. Mentres una recolzava la PDE -independentment de què faci ERC a Catalunya-, les altres dues recolzaven la postura del partit en l'àmbit català. Cadascú intentant agranar cap a casa. Això és política local? Això és defensa del territori?



Creative Commons License


Banner no als transvasaments