dilluns, 7 d’abril del 2008

Les condicions de CiU i les declaracions de Montilla

Llegeixo al 3cat24.cat que ha acabat la reunió Mas-Montilla en la qual no ha hagut cap acord concret, sinó que s'han començat a posar les bases per a les mesures. En els moments d'escriure això està parlant el president Montilla al 324, qui ha dit que més la posició sobre el Roine del govern és coneguda i que s'aposta per les futures dessalinitzadores.

Em crida l'atenció les condicions de CiU per arribar en acords: unitat del tripartit, consens amb el territori, rebuig al transvasament del Segre, i sí rotund al transvasament del Roine. Mas es felicita que el govern ja no estigui en contra de la interconnexió. Montilla també diu que si cal transvasar aigua es farà però, explica que el projecte d'interconnexió que es planteja és per a una situació d'emergència i no per a una situació permanent, una transferència temporal d'aigua, amb una infraestructura fixa.

El primer comentari és sobre Mas. Dir que es volen acords i posar condicions a priori ja és una mostra de no voler realment acords sinó que es faci allò que un vol. Això ho va practicar el PP la legislatura passada.

El segon comentari és sobre la interconnexió. El president Montilla no vol acceptar la incoherència de fer la interconnexió, sigui per a ús temporal o no. CiU també la plantejava com una solució d'interconnexió reversible. I aleshores tothom se'ls tirava a sobre. Tampoc em puc creure que si es fa una infraestructura no hi hagi la temptació de demanar aigua amb l'excusa de suposades emergències.

I això no és de ser insolidari sinó de tèmer que ens estan fotent el pèl.

Banner no als transvasaments