Com deia, em sembla un tema recurrent, tot i que és interessant. Quan parlem de periodisme ciutadà de quin tipus de periodisme parlem? Parlem del periodisme com ciutadà ofici o com aportació ciutadana a la societat a través de proporcionar informació.?Informació són aquelles dades elaborades que ens aporten quelcom de nou. Tothom pot proporcionar informació a la xarxa, dins del seu àmbit professional i/o del seu entorn social. Tothom pot esdevenir una font d'informació de confiança o una referència sobre temes determinats. No s'està però, envaint el terreny professional del periodisme sinó traslladant a la xarxa allò que s'ha fet tota la vida: comunicar-se. El valor que tingui la informació serà una funció de la informació en ella mateixa i no de l'origen, de qui l'ha elaborat, no trobeu?
Comparar el periodisme ciutadà amb altres àmbits professionals no és potser una bona comparació. S'estaria assimilant el concepte a una forma d'intrusisme professional, cosa que no és acceptable. L'intrusisme professional es produeix quan algú exerceix de periodista sense ser-ho. El nom potser és el problema. D'altra banda, els mitjans beuen -els que volen- d'aquest periodisme ciutadà, gràcies al qual podeu accedir a informacions de primera mà, de testimonis de fets, a opinions de parts interessades, etc. I són els mitjans qui acaben difonent la informació i fent-la arribar a més gent. És una relació de col·laboració, no de competència.
Algun dia haurien de parlar a Baquía de la gran quantitat d'informàtics que hi ha pel món, que segueixen la recepta de Juan Palomo, i que fan tant de mal a la professió. Fas webs i no tens idea d'informàtica? Per què ho fas? Administres sistemes gràcies que tens mil eines que t'ho solucionen tot? I si et falla alguna d'elles, què?

