divendres, 18 d’abril del 2008

El dia D

Avui ha estat el dia D, el dia del Decret del Consell de Ministres per tirar endavant la interconnexió de xarxes. El Compromís per l'Ebre, digui el PSC de l'Ebre lo que vulgui, s'ha incomplit. És cert, estaven l'any 2003 a favor de la interconnexió. Però, van signar en contra de la mateixa junt amb ERC i ICV. ERC vol que els seus representants tinguin la clau per supervisar que la interconnexió es faci quan toca -poc efectius s'han mostrat guardant claus-, i els càrrecs ebrencs d'ICV van amenaçar de dimitir si s'aprovava aquest decret. Esperem reaccions.

Demà assemblea. Quants càrrecs electes hi aniran? Quants polítics hi aniran? I de quins partits?

És cert que hi ha partits que ara s'oposen a la interconnexió i que són transvasistes. Es però, fal·laç, desqualificar els continguts en base a altres coses. De moment, continuo pensant que qui l'any 2003 acusava CiU de transvasista i d'obeir la voluntat del partit i no els interessos de la gent de l'Ebre, ara actua de forma anàloga. Justificacions de l'actuació del partit, menystinença de la gent de la PDE, i altres actituds que fan mal. Fan mal de veritat.

Estic cansat. Els 4 anys contra el PHN van ser molt intensos. Massa intensos. No volíem haver de tornar a sortir al carrer, d'estar en tensió. Malauradament un govern suposadament amic "mo l'ha pegat", com es diu aquí, i hem de recuperar la mobilització. La situació no és la mateixa. Però, demà tenim una primera cita per escalfar motors. L'assemblea. Avui ha estat el dia D, del decret. Que demà comencin a arrepentir-se'n.

Banner no als transvasaments

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Ànims i endavant des de Barcelona!

Núria Menasanch i Martí ha dit...

Sí, hi ha un partit antitransvasista. Lo meu. Partit Republicà Català. Lo seu president, sr. Agustí Soler una representació del partit vindrà a l'assemblea per a posar lo nostre granet d'arena.
Endavant les atxes!
Núria Menasanch i Martí
Representant de RC a les Terres de L'Ebre.