dimarts, 1 d’abril del 2008

Transvasament sí o sí

El conseller Nadal està fent una roda de premsa on ha estat parlant durant molt de temps sobre el tema de l'aigua. El plantejament del conseller és clar. Hi ha un conjunt de solucions sobre la taula per solucionar l'emergència en un termini de 10 mesos i tota la resta de consideracions passen a segon terme. Què se'n dedueix? Que es vol tirar endavant el transvasament del Segre i la interconnexió com sigui. No vol entrar en detalls de les diferents solucions, remetent-se a les paraules del conseller de Medi Ambient, i no vol entrar a valorar què no s'ha fet fins ara. Interessant. A callar i a tragar.

Ha estat interessant un estira-i-arronsa amb un periodista que li ha preguntat si s'ha plantejat l'autocrítica de com s'han fet les coses. El conseller no ha volgut contestar-li per considerar-ho una pregunta amb un judici d'intencions implícit. Després li ha preguntat el mateix periodista sobre el Roine i li ha retret la pregunta per haver arribat tard. El periodista li ha justificat amb la frase "és que he vingut amb Renfe". El conseller ha afirmat que no es considera ara el transvasament del Roine. Ep! Que ja no es diu que no! I s'ha continuat passant a parlar del nom de la cosa. Al conseller no li agrada que es digui transvasament i l'ha definit d'una manera més extesa.

De preguntes n'hi ha moltes. Per què es plantegen mesures coercitives ara i no existien abans? Per què es plantegen mesures coercitives, que se les notaran més particulars que empreses? Per què durant aquests anys no s'ha dit que allò que es pensava, allò que es cridava darrera de les pancartes, era un error -si és que ho creuen-?

També s'ha parlat de la hipòtesis dels bancs d'aigua i de la possibilitat que els regants de l'Ebre venguessin aigua que no s'utilitza per al minitransvasament.

Banner no als transvasaments

1 comentari:

i ha dit...

`Tot és una estratègia, gairebé calcada a la del PP.
La volem i ara per nassos, o pels ous dels "Montilla Team".
Haurem de demanar la defensa a l'UE, explicant que els nostres governants s'han tornat folls en quatre dies i que volen fer el contrari del que han defensat aquests darrers vuit anys.

Ja ho deia Astèrix, "Ils sont fous ces Laietans"