dimecres, 10 de setembre del 2008

Els rumors i Internet

L'altre dia els de La Noria -Tele 5- parlaven de la notícia que va circular sobre la paternitat del fill de la ministra francesa de Justícia, atribuïda a Aznar per un mitjà electrònic marroquí. Un dels arguments del debat rondava al voltant d'Internet com font de rumors. La culpa és d'Internet.

D'una banda, Internet no és més que un mitjà on la gent es comunica. Igual que la gent escampa rumors quan es troba al carrer i s'expliquen coses, a la xarxa no deixa de reproduir-se aquesta situació però, virtualitzada. Ara bé, no perdem de vista que els rumors també els estenen i els utilitzen els mitjans de comunicació que presumeixen de seriosos, tant sigui en temes polítics, esportius, com de premsa rosa. Quants cops s'especula sobre un tema i arribat el moment es demostra que les especulacions no eren certes?

Tampoc s'ha de perdre de vista que la paternitat d'Aznar la va atribuir un mitjà de comunicació, a la xarxa però, en el seu web. És com si El País o El Mundo publiquessin un rumor. No deixa de ser un mitjà de comunicació qui publica la notícia, el rumor, i no la xarxa la culpable que aquest es faci públic.

Creative Commons License