dijous, 4 de setembre del 2008

Quant a Camins d'aigua

Ahir a la nit vaig veure l'episodi del tram entre Tortosa i el Delta, del programa Camins d'aigua, de TV3 -podeu veure el programa entre Mequinensa i Xerta al web-. Havia vist l'anterior però, malauradament no els altres. Dels dos capítols que he vist he de dir que si algú els veu es pot fer un embolic, ja d'entrada, perquè el recorregut que suposadament es fa no respon a la ubicació geogràfica de poblacions i indrets que es mostren. De Tortosa es baixa fins Amposta, d'Amposta es passa pels ullals de Baltasar -dient per error que estan sortint de Tortosa-, d'allí cap a La Ràpita, després es va a la badia, ... Es parla com si s'estigués fent un recorregut continu però, en alguns moments, qui ho sap, pot endevinar que no pot haver-se fet el trajecte sense haver introduït un salt en la gravació.

Després hi ha els errors o imprecisions. El Castellet de Banyoles de Tivissa es presenta com Castellet de Banyotes. Ho he vist escrit en alguns llocs però, diria que aquí es coneix més com de Banyoles. Si no m'equivoco aleshores crec que hauria estat més adient anomenar-lo de la forma més coneguda. O l'error de dir que els ullals de Baltasar es troben sortint de Tortosa i no d'Amposta. Una errada així és comprensible però, no en un programa editat i emès per una televisió com TV3. Estic segur que em deixo coses.

Recordant les sèries Catalunya des de l'aire i Catalunya des del mar, aquesta no em convenç gaire, malgrat la bellesa de les imatges i el fet sempre interessant de veure que la nostra terra surt a la televisió.

Creative Commons License

2 comentaris:

Gustau Moreno ha dit...

A mi tampoc no em va agradar gaire. Primer, perquè van començar parlant del Delta i se'ls van colar imatges de la zona més alta del riu, entre Tivenys i Benifallet. Després, la part de Tortosa va ser una mica confusa, i també vaig detectar l'error dels ullals de Baltasar. Però sempre és bonic veure el nostre territori des de l'aire, un punt de vista insòlit per la majoria de nosaltres...

Anònim ha dit...

Salut companys:
El que es va dir literalment és:
"Sortim d’Amposta en direcció a Sant Carles de la Ràpita, seguint el traçat del canal navegable que, en el seu temps, va fer néixer tantes esperances com frustracions.
A uns quants quilòmetres de Tortosa arribem a les rescloses de l’Arispe, les últimes de l’antic canal navegable abans de la seva arribada a Sant Carles. Aquestes rescloses estan situades al costat dels ullals de l’Arispe o de Baltasar, just al límit del que va ser terra ferma abans de la creació del Delta. Es tracta de brolladors d’aigua dolça que possiblement foren tapats pels fangs del Delta i que, per aquest motiu, varen aflorar a la superfície"
En quan a lo del Castellet de Banyotes crec que és un error comú a la zona.
Una abraçada