dimarts, 16 de setembre del 2008

OpenGoo, paquet ofimàtic lliure i en línia

Via Fresqui he conegut OpenGoo. Ho descriuen com una alternativa a Microsoft Office en línia. Es tracta d'un conjunt d'aplicacions d'oficina en línia, les quals inclouen processador de textos, editor de presentacions, gestor de tasques, gestor de calendari, correu web, agenda de contactes i gestió d'enllaços. S'anuncia properament el full de càlcul.

OpenGoo és una aplicació que funciona amb Apache, PHP i MySQL, i que és programari lliure, amb la qual cosa us la podeu descarregar i instal·lar al vostre propi servidor. Control de les pròpies dades enfront de la cessió d'aquest control a tercers, com ara l'ús de les eines de Google o de Microsot. En cas d'empreses públiques o privades, si OpenGoo satisfà les necessitats, penso que és una opció que cal considerar.

En un moment l'he instal·lat al meu ordinador. Només cal donar permís d'escriptura als directoris que us diu, i crear la base de dades i l'usuari d'aquesta per desar les dades de l'aplicació. Amb una passada ràpida he vist que es poden pujar fitxers al gestor de documents però, si no són d'un format reconegut -diria que HTML- només es poden descarregar, no editar. Inclou també un control de versions rudimentari, doncs només permet obrir les diferents versions per separat, tot i que és un bon principi. La versió que he instal·lat és la Beta 0.8.

Creative Commons License