dimecres, 10 de setembre del 2008

Les enganxines dels manyans

Una cosa que fa uns anys no es veia per les nostres terres comença a ser comú. Les portes, façanes i els telèfons de les entrades de les cases es veuen envaïts per enganxines de manyans que ofereixen els seus serveis per obrir portes si algun dia et quedes al carrer. Les enganxines van acompanyades del mòbil d'aquests suposats professionals. La veritat és que toca el nas trobar-te enganxines en qualsevol lloc de la façana, les quals quan són eliminades deixen les restes del adhesiu i les has de netejar perquè sinó allò s'embruta ràpidament.

Avui a Menéame diuen que un ecologista ha estat condemnat per posar més de 500 enganxines en mobiliari urbà. He vist això i no he pogut evitar pensar en els manyans que enganxen aquests mini anuncis per tot arreu. I he cercat a la xarxa trobant una notícia del 20 minutos del 2006 relacionada amb queixes per aquesta forma de publicitat d'uns professionals que no s'identifiquen clarament, a banda de la molèstia que suposa la seva forma d'anunciar-se. I si els truques per queixar-te de les seves enganxines es veu que no en treus res de clar.

Potser caldrà denunciar l'activitat per veure si aquestes persones realment són professionals autoritzats. Potser caldrà invertir una mica en emprenyar-los i fer trucades repetides i insistents. O cercar casa seva, recollir les enganxines que van posan per les cases i forrar-los la façana amb elles. Una solució imaginativa per a un problema que sembla que no tindrà remei, almenys a curt o mitjà termini.

Creative Commons License