dimecres, 31 de desembre del 2008

Adéu 2008

Resumir un any és complicat i s'hi dediquen àmpliament els mitjans. Però, un no es pot ressistir a comentar alguns fets que han ocorregut durant aquest any 2008.

Ha estat l'any de la sequera que ha fet tornar a sortir la gent al carrer contra un transvasament de l'Ebre a Barcelona que ja tenia el vist-i-plau dels governs català i espanyol. La pluja va impedir en el seu moment que es realitzés. Ha estat l'any en què Amposta ha celebrat 100 anys des de que va rebre el títol de ciutat. Ha estat l'any en què ETA ha trencat l'alto el foc, trencant una il·lusió que aquest cop fos realment la treva definitiva. Ha estat l'any en què Zapatero ha guanyat com mal menor les eleccions espanyoles. Ha estat l'any en què Obama ha guanyat les eleccions dels EUA, sent el primer president "de color" de la història, després d'una llarga campanya de primàries i d'una altra llarga campanya electoral.

I a banda d'altres coses que em deixo, ha estat un any de crisi econòmica en l'àmbit mundial, amb una forta caiguda del sector de la construcció, de l'ocupació en general, amb el problema del finançament català encara no resolt, malgrat la proposta de darrera hora del govern central, i un any que acaba amb un altre episodi de violència a la franja de Gaza. Esperem que el 2009 sigui molt millor.

Creative Commons License