dimecres, 3 de desembre del 2008

Le Monde es fixa en l'atur espanyol

Le Monde publica un article sobre la crisi econòmica on diu que Espanya s'enfonsa en la destrucció de llocs de treball més ràpid que els seus veïns europeus, quasi un 43% en un any. El ministre Solbes ens anuncia un 2009 pitjor que el 2008. No era aquest ministre, junt amb el president del govern, qui negaven la crisi durant la campanya electoral? Estan fent com Bush amb les armes de destrucció massiva.

L'article de Le Monde cita dos dels puntals de l'economia espanyola, claus també de la crisi econòmica del país: el turisme i la construcció. Fa uns anys tothom negava la bombolla immobiliària. S'ha vist que no eren previsions catastrofistes però, ara ningú ho recorda i ningú donarà la cara. El PSOE perquè governa, i el PP perquè va governar, no tenen autoritat per culpar ningú, perquè no han redreçat l'economia, malgrat els avisos. Han preferit deixar que les coses evolucionessin. El mal és que les conseqüències les paguem entre tots.

Deixaran el turisme i la construcció de ser motors industrials a Espanya, o tornarem a dependre, quan passi la crisi, d'aquests sectors?

Creative Commons License