divendres, 12 de desembre del 2008

La visita dels prínceps

La visita dels prínceps -d'Astúries i de Girona, com remarquen alguns mitjans- va estar envoltada de la polèmica habitual a Catalunya referent a la monarquia espanyola. Estiguem a favor o en contra, les queixes que s'estan llegint sobre les intervencions policials requisant banderes antimonàrquiques i republicanes són totalment rebutjables. En un país on se suposa que hi ha llibertat d'expressió, mostrar rebuig de forma pacífica és un dret. El conseller Saura hauria d'explicar com pot passar això quan ell, el màxim exponent de la llibertat d'expressió al govern català, està al capdavant del departament d'Interior.

També és comentable la presència policial a Tortosa. En sortir de la feina hi havia policia a cada passa que feies. La baixada de la Simpàtica estava plena d'agents dels Mossos d'Esquadra. A la cruïlla amb el carrer Cristòfol Despuig hi havia agents de la policia local agilitzant el trànsit. I de lluny es veia un cordó policial al davant de la Cambra de Comerç. Suposo que més d'un va pensar que tant de bo en hores punta la baixada de la Simpàtica, una de les vies de sortida de l'Hospital, tingués un agent o algun altre sistema de coordinació del trànsit per evitar les llargues cues que es formen.

Creative Commons License

1 comentari:

i ha dit...

Jo el que no he acabat mai de lligar és lo de monarquia i democràcia. Son com l'oli i l'aigua, si els remenes fan una mescla així blanquinosenca. Però, l'oli sempre acaba dalt i l'aigua baix.
Up&Down