divendres, 19 de desembre del 2008

Prohibit tirar pedres al riu

Reprodueixo en aquesta entrada el títol que es pot llegir als mitjans. El govern català vol establir la prohibició de picar sobre les aigües i tirar pedres als rius per tal de fer moure els peixos i facilitar-ne la pesca, en una nova legislació sobre la pesca continental. D'entrada el titular fa entendre que les pobres criatures que juguen a tirar pedres al riu hauran d'estar-se'n, per evitar sancions. Així en feia broma el Jordi Basté a RAC 1 aquest matí. Fins i tot s'ha qualificat el govern de biopijo per aquesta intenció legislativa.

Bé, d'entrada llegir que es prohibirà tirar pedres als rius provoca riure i una sensació de tenir un govern, o un departament de Medi Ambient, que cada dia se n'empesca alguna per sorprendre'ns i fer-nos pensar que ens estan prenent el pèl. Però, cal preguntar-se si aquesta mesura té sentit o no. Amb una especificació clara no em sembla pas malament que es regulin les tècniques utilitzades per atreure els peixos cap allí on interessa tenir-los a l'hora de pescar.

Per cert, la pesca recreativa/esportiva no és un tipus de pesca que em desperti gaires simpaties. Però, és un altre debat.

Creative Commons License