Això dels pressupostos i del finançament, segur que si fos un debat entre economistes, es podria resoldre de forma prou objectiva. Però, el fet de ser un debat polític fa que intervinguin variables no controlables per mitjans objectius. I així estem, amb un govern espanyol que no compleix terminis i que no sembla estar interessat a arribar en un acord de finançament català, i a la vegada sí estar interessat que des de Catalunya se li doni suport als pressupostos del 2009. La pregunta, sembla que ja contestada, és si els pressupostos de l'Estat que s'han d'aprovar reflecteixen el model de finançament català que vol el govern, i si aquest és el model que es vol des de Catalunya.
Acceptant que els pressupostos de l'Estat inclouen el model de finançament, i suposant que des de Catalunya aquest model es vol debatre i no haver-lo d'assumir via pressupostos, no s'entendria que el PSC adoptés una postura favorable als mateixos. Es pot dir que això seria negatiu perquè es donarien ales al PP i que s'afegiria inestabilitat al govern espanyol però, també cal preguntar-se de qui seria culpa això -si fos en realitat aquesta la conseqüència-, si del PSC per no votar a favor, o del del govern (PSOE) per no complir amb allò que es promet -un altre cop-. En una democràcia representativa a qui representen els polítics, la ciutadania o el seu partit? La pregunta, retòrica.
1 comentari:
No tinc gens clar que entre economistes la cosa s'arregles mes rapit. Segur que si agafis als 20 economistes mes apolítics que es pugue trobar ( 10 de Barcelona i 10 de Madrid ) 8 de cada banda estarien d'acord amb les idees respectives de cada una de les radicacions geogràfiques.
Publica un comentari a l'entrada