diumenge, 25 de març de 2007

Ara ERC+CiU?

La sorpresa del cap de setmana és la proposta d'ERC de fer president de la Generalitat Artur Mas a canvi d'un referèndum per a l'autodeterminació de Catalunya. De vegades sembla que els dirigents d'ERC no hagin après de la primera legislatura en què van estar al govern català. Els deu agradar fer soroll dins del món polític català, malgrat que acabin quedant ells com els políticament immadurs per estar governant. Serà això, sinó no m'explico per què Xavier Vendrell ofereix el govern a CiU, fins i tot aquesta legislatura, a canvi d'un referèndum. Un referèndum, per cert, que cal veure si es pot convocar. És clar que si el Tribunal Constitucional torna a retallar l'Estatut hi haurà enrenou. Però, Esquerra oblida que un dels artífex de l'actual Estatut retallat és CiU. I oblida que fan ben pocs mesos que va renovar l'acord per governar amb PSC i ICV. Tant han canviat les coses? O és que quan vénen eleccions entren atacs de bogeria política?

3 comentaris:

emigdi ha dit...

De vegades, la "maduresa" com tu dius porta a acceptar "cepillaos" com el de Guerra. De vegades, Manel, prefereixo ser doncs "immadur", tal com dius. La maduresa la deixo per a ICV-PSOE-Artur Mas, que ens van aprovar un estatut fantàstic. La maduresa la deixo per Zapatero, que va complir la promesa d'acceptar allò que sortís del Parlament de Catalunya. Els "immadurs" ens ho vàrem creure (som innocents i immadurs), els "madurs" els ho vàreu votar.

Manel Zaera ha dit...

Emigdi. No m'importa dir-ho. Vaig votar "no" a l'Estatut tal com va deixar-lo el duo Mas-Zapatero. Per tant, jo no vaig votar a favor d'aquest estatut. Però, això d'ara és una cosa diferent. De veritat et creus que es pot convocar un referèndum per l'autodeterminació? De veritat creus que la societat catalana veu necessari aquest referèndum? De veritat et creus que és lògic voler fer president Artur Mas, un dels artífex d'aquest Estatut que no volíem?

Sobre la maduresa... Veig immadur acordar governar amb el PSC i ICV, sabent quines condicions hi ha en cada partit, i ara, tan poc temps després, plantejar una altra aliança. I veig immadur continuar amb allò que ERC va fer la legislatura passada, és a dir, provocant la revolta de l'Espanya profunda contra els catalans, a causa de paraules fora de lloc o propostes que creen controntació. Jo, almenys, vull una mica de tranquil·litat d'una vegada. Que de moment jo continuo aixecant-me cada dia per treballar, amb aquest Estatut o amb un altre.

emigdi ha dit...

Jo opino tot el contrari. L'estatut va ser un total fracàs, gràcies al PSOE-Artur Mas i ICV (van ser els escolanets). Aleshores, ERC no hagués hagut mai de pactar amb Montilla (uns dels grans artífexs de les retallades). Estic a favor del procés d'autodeterminació, i estic a favor d'anar-me'n d'Espanya. Estic a favor de tenir bones comunicacions (amb Espanya, impossible). Estic a favor de la cultura catalana (amb Espanya, impossible).
De fet, Manel, veiem les coses totalment diferents. Per no dir el post teu sobre TV3. La televisió espanyola, pagada per tots, es pot veure en tots els llocs del món. L'única televisió amb frontera és la catalana. Gràcies a qui? I aquí no hi ha imperialismes, sinó la sociologia espanyola. La maduresa també és veure tot allò que significa el govern espanyol, i en moltes coses significa ineficàcia i opressió.
Tot i això, m'alegra que votessis No a l'estatut, però la vida política és més del mateix: rebaixes i claudicacions.