diumenge, 11 de març del 2007

Bou a l'Av. Aragonesa

Bou a la rotonda de l'Av. AragonesaA l'Av. Aragonesa d'Amposta s'hi està començant a instal·lar l'escultura referent als bous de les Terres de l'Ebre. Com es veu a la foto, ja hi ha posat un bou. Falta posar una figura d'un retallador. L'escultura serà polèmica per diferents motius. D'una banda per partidaris i detractors dels bous, per si és o no adequat homenatjar la tradició taurina del nostre territori -hi ha qui diu que no té res a veure amb les curses de braus de la Fiesta Nacional, tot i que després voldrien fer el mateix aquí-. D'una altra, és una despesa considerable -suposo- la instal·lació d'aquesta escultura, després de la d'Amposta Avança, de Niebla, a l'eix de l'Ebre. D'una altra, sobta que es posi una escultura en una zona que encara està en obres.

No tinc clar com posicionar-me. Sí que he de dir que l'escultura m'agrada, independentment d'altres consideracions.

2 comentaris:

Daniel Monfort ha dit...

Pos a mi em sembla molt bé que es face un homenatge aixi als bous de carrer en un poble com Amposta. I d'altra banda ja m'agrada que les rotondes estiguen decorades, millor aixo que una olivera i herba seca.

losimo ha dit...

La veritat el bou com a motiu de festa, no li veig el què. NI amposta ni a Ulldecona, ni arreu dels pobles on hi "disfruten". Una festa és un aconteixement pensat per a que "tots" els participants s'ho pasin bé i puguen accedir d'una forma lliure... A vore qui li pregunta al bou si s'ho pasa bé.

Segur que millor què a la muntanya pasturant no està.

Jo faria torns amb la gent que realment li agradi, això sí, un disfrassat de bou, i vinga!!!
Lo tema es anar fent torns p'a que'l personal no acabi esgotat. Xeics, que són festes i tampoc cal pasar-mos, que después hi ha el ball, no?