divendres, 23 de març del 2007

Política ebrenca 2.0

Gustau Moreno en una xerrada que hem tingut ha donat nom a una forma de fer política que seria interessant experimentar: política 2.0. No és que m'agradi posar adjectiu 2.0 a les coses però, cal reconèixer que queda bé emprar terminologia d'aquest estil avui dia.

Es tracta de la proposta que fem als partits perquè col·laborin al bloc Les Municipals 2007 a l'Ebre. No necessàriament ha de ser en aquest bloc. Podria ser en un altre però, ja que l'hem muntat i l'estem mantenint, a nosaltres ens faria il·lusió que s'hi sumessin. No es tracta d'enviar missatges a la bústia electrònica del bloc, sinó que es tracta que hi hagi usuaris de cada un dels partits perquè ells mateixos introdueixin els continguts al bloc, evitant omissions involuntàries i retards, col·laborant alhora per dinamitzar aquest espai que hem creat a la xarxa.

És una experiència nova i interessant. És interessant per a la ciutadania, doncs el bloc esdevindria un lloc on consultar la informació política del seu territori, i és un exercici d'impuls a la participació ciutadana -a través dels comentaris que s'hi poden fer-. També és interessant per als polítics, doncs és un pas més en l'adopció de les TIC en el món polític, i ofereix la possibilitat de compartir espai amb altres forces per tirar endavant un projecte comú, a la vegada que recollir l'opinió dels internautes. Esdevindria un projecte comú, no només de dues persones. I es pot dir que seria un experiment de política ebrenca 2.0.

No és interessant?