dijous, 11 d’octubre del 2007

Feliz Fiesta Nacional

He vist el video de Mariano Rajoy animant els espanyols i espanyoles a celebrar la Fiesta Nacional del 12 d'octubre -abans Día de la Raza-. A casa el 12 d'octubre és un dia significat, perquè sóc mig manyo i és el dia de la Verge del Pilar. Malauradament coincideix amb el dia de la Hispanitat, un dia en què es destaca la unitat lingüística i la germanor amb l'Amèrica Llatina però, s'obliden les aberracions dels conqueridors espanyols amb els indígenes fa més de 500 segles.

El video de Rajoy és per als qui ja pensen com ell. Qui prefereixi pensar en una nació catalana, una de basca, no té cabuda en el seu discurs. A veure si la propera Diada Nacional de Catalunya el PP també fa un video. És clar que, com que per a Rajoy només hi ha una nació, l'espanyola, el discurs del PP català seria complicat de fer al voltant de la Diada.


Com diuen, el video de Rajoy sembla d'altres temps, com tantes coses que fa el PP, com per exemple rebutjar una llei de memòria històrica posicionant-se al costat dels que van gaudir de 40 anys de franquisme, qui opinen que recuperar la dignitat perduda o no permetre simbologia feixista als nostres carrers és reobrir ferides.