dimecres, 3 d’octubre del 2007

Joost, d'accés lliure

Joost, el sistema de televisió per Internet basat en tecnologia P2P, fill dels autors de Kazaa i Skype, ja és d'accés lliure. Fins ara l'accés requeria invitació, esdevenint un club privat on tothom volia entrar -com passava amb Gmail abans-. Ho explica Vilaweb en un article que ho anuncia i repassa les característiques d'aquesta forma de televisió IP.

Per accedir als serveis de Joost us heu de descarregar un programa client que es troba al seu web, de forma semblant com es fa en un dels altres sistemes de televisió existents a la xarxa, Zattoo -el programa es pot descarregar per a Windows i per a Mac OS X amb processador Intel-. Hi ha una diferència però amb Zattoo. Aquest segon és un sistema per veure la televisió en directe per Internet. Joost permet fer això però, també permet aturar allò que s'està veient en streaming, per continuar després, i mentrestant pots compartir les teves impressions amb altres persones, pots posar al teu bloc allò que estàs vient, etc.

Es tracta d'una forma més de televisió per Internet, la qual potser acabarà convergint amb els models d'eines com Miro o iTunes+AppleTV, basades en televisió a la carta, no en streaming.