diumenge, 7 d’octubre del 2007

Les TE a la cua de l'ús del transport públic

La Generalitat ha fet una enquesta a 100.000 persones sobre l'ús del transport públic. Segons aquesta enquesta només un 14,3% dels desplaçaments diaris es fan amb transport públic. El lloc on s'utilitza més el transport públic és l'àrea metropolitana de Barcelona (18,6%). Al Pirineu i a les Terres de l'Ebre menys d'un 4% de desplaçaments és amb transport públic. Aquest fet era el titular de l'edició de l'Ebre del Diari de Tarragona d'avui diumenge (no he trobat la notícia encara avui al web). Així com es veu qualsevol diria que a les Terres de l'Ebre som una colla d'insensibles perquè preferim moure'ns amb el nostre vehicle privat per desplaçar-nos. Ara bé, cal complementar l'enquesta amb la informació de l'estat del transport públic al nostre territori. La freqüència, les parades, els trajectes i el temps de viatge són aspectes que cal tenir en compte a l'hora de valorar per què no anem en bus -perquè no tenim ni metro, ni Ferrocarrils de la Generalitat, ni tramvia, ni trens de rodalies-. No m'ha agradat el titular del Diari de Tarragona perquè semblava culpar els ciutadans i ciutadanes en comptes de reflectir quin és l'estat del transport públic a l'Ebre.

La notícia al web de TV3: [clic].

2 comentaris:

Daniel Gil Solés ha dit...

Estic d'acord amb tu Manel: només tenim l'alternativa de l'autobús... però no ens soluciona absolutament res. I mentrestant, l'empresa de transport més potent de les Terres de l'Ebre inverteix en unir Tortosa i l'aeroport... de Girona!!! És del tot lícit que una empresa privada busqui el seu benefici... però no deixa de sorprendre'm.

Anònim ha dit...

Començo a estar cançat d'aquests governants que nomes veuen les culpes en els ciutadans. Som els que mes contaminem, els que mes aigua gastem, els que menys transport public utilitzem, els que mes accidents tenim, els que mes energia consumim, els que menys reciclem, els que mes ens queixem perque els trens no funcionen, els que colapsem els hospitals, els que reclamem pisos, els que tot.

I tambe som els que ho paguem tot amb els nostres impostos i nomes esperem que ells estiguin a l'alçada i els sapiguen administrar.

Ho resumiria amb: quina barra