diumenge, 18 de maig del 2008

Amposta, punt de partida

La manifestació estava a punt de començar. Algun comentari ha fet referència al bou capllaçat, acte multitudinari a la capital del Montsià, en veure la munió de gent al voltant del Parc dels Xiribecs. Efectivament, potser a Amposta no veurem tanta gent si no és el primer dia de Festes Majors, a la sortida del bou capllaçat. Val a dir però, que l'afluència avui era molt més gran. Sigui o no casualitat, l'inici de la manifestació ha anat indicat amb coets, com quan ha de sortir el bou.

Com ha comentat la portaveu de la Plataforma d'Amposta, l'Ajuntament no s'ha comportat tan malament com durant les mobilitzacions del PHN, tot i que s'ha trobat en falta que l'Ajuntament impedís durant el matí l'aparcament a l'Avinguda de la Ràpita, per facilitar al pas de la manifestació.
La Plataforma diu que hem estat 30.000 persones. La Guàrdia Urbana en compta 6.000. La veritat és que no ens posarem d'acord. Però, aquells polítics ebrencs que volien mesurar la força del moviment, n'haurien de prendre nota. S'ha demanat la dimissió del conseller Baltasar. Jo penso que alguns polítics locals haurien de plantejar-se si el transvasament que defensen és allò que han de defensar o si han de plantar-se. Potser s'haurien de plantejar dimitir, donar-se de baixa dels seus partits, o qualsevol mesura de força davant d'un govern de la Generalitat que no es queda lluny del govern de Jordi Pujol, aleshores ta criticat.
En dos anys tenim eleccions catalanes, si no arriba abans la comtessa electoral. Jo penso contribuir a la memòria d'aquest episodi de transvasament per part d'un govern "amic". Potser aquells que eren acusats de traïdors i que havien de passar una bona temporada a l'oposició, gràcies al seguit de males actuacions del tripartit, tornin al govern per quedar-si per una bona temporada. Però, haurà estat culpa del tripartit, no de les persones que haurem sortit al carrer per demanar que se'ns escolti i que es mantingui la coherència.


Creative Commons License


Banner no als transvasaments