dissabte, 10 de maig del 2008

OpenKM, gestió documental lliure i en català

Ahir, via Barrapunto, vaig topar-me amb OpenKM, un gestor documental que és programari lliure. Utilitza tecnologia Java. S'executa sobre el servidor JBoss, utilitilitza GWT i Jackrabbit. Segons es pot llegir al web del projecte, permet filtrar quins usuaris tenen accés a les dades que gestiona, inclou un sistema d'auditoria i funciona amb els navegadors habituals, Internet Explorer, Firefox, Safari i Opera. Per a la cerca indexa documents de text, de Microsoft Office, d'OpenOffice, PDF, HTML, XML, MP3, JPEG i altres. Al web del projecte hi ha una demostració en línia però, també podeu descarregar-vos la versió actual, la 2.0, empaquetada amb tot el necessari per funcionar. Jo l'he executat amb Ubuntu i amb Mac OS X, sense cap problema. El problema que podeu tenir és de rendiment, tenint en compte que és una aplicació Java sobre un servidor d'aplicacions.

Si us l'instal·leu o el proveu en línia veureu que podeu arrossegar i soltar objectes (fitxers sobre carpetes,...), podeu subscriure usuaris a documents per estar al dia dels canvis, podeu bloquejar documents mentres els modifiqueu, fer cerques, i altres operacions. Crec que és un sistema molt interessant per estudiar-lo una mica a fons.

OpenKM es pot utilitzar en català.


Creative Commons License


Banner no als transvasaments

1 comentari:

Elena Lily ha dit...

The article is so appealing. You should read this article before choosing the Document Management System Software you want to learn.