dilluns, 19 de maig del 2008

Després del dia D

L'altre dia un polític ebrenc ens deia que semblàvem neocarlistes. Avui un tertulià de la ràdio ens deia que som victimistes. A més de l'eufòria per l'èxit incontestable de la manifestació d'Amposta, hi ha les veus que volen desacreditar la mobilització, bé fent que sembli pur folclore o sentiment identitari -com en temps de Pujol-, bé presentant-nos com gent que nega l'aigua a Barcelona irracionalment -mentida-. Diuen que fomentem l'enfrontament territorial, quan qui el fomenta són els que volen que així ho sembli. Diuen que no denunciem altres projectes que es fan a la conca de l'Ebre, com Gran Scala, quan per activa i per passiva s'ha denunciat -mal informats, potser?-.

La ministra Espinosa diu que si el nivell dels embassaments puja fins els mínims necessaris, el projecte d'interconnexió no serà necessari. Jugant amb la incertesa, no diu quins són aquests mínims, ni si l'obra es farà o no. El govern català però, es troba novament davant d'una situació problemàtica, doncs des del nostre govern el projecte d'interconnexió es vol fer sí o sí.

Finalment, comentar que a la manifestació va estar present Pedro Arrojo, i que la Fundació per a la Nova Cultura de l'Aigua s'ha pronunciat recentment sobre la no conveniència de tirar endavant el transvasament. Ara, els que van utilitzar-los contra el moviment antitransvasista no piulen, com diuem aquí baix.

Creative Commons License


Banner no als transvasaments