dijous, 8 de maig del 2008

El batxillerat nocturn

La conselleria d'Educació ha causat un bon enrenou volent eliminar el batxillerat nocturn. Es vol tendir a eliminar-lo i substituir-lo pel batxillerat per Internet. Ja existeix la formació professional a distància, la qual conviu amb la formació professional presencial. Eliminar el batxillerat nocturn és un problema per a les persones que necessiten o desitgen una assitència presencial en un centre per estudiar, i per a aquelles que no tenen accés a Internet a casa. Promoure l'educació no presencial té implícit el requeriment que les persones que la rebin tinguin connexió a Internet. Ni pensar en telecentres ni coses semblants, doncs sovint ens trobarem amb persones que treballen i que no disposen del temps per anar-hi, doncs coincidirà amb el seu horari laboral.
Que en un futur tohom tingui connexió a Internet i no hi hagi excusa per fer estudis no presencials és de preveure però, cal ser realistes. Eliminar el batxillerat nocturn és tancar portes a persones que volen compaginar la feina i l'ampliació dels seus estudis. O els força a esperar a fer l'accés a la Universitat per a majors de 25 anys -a distància, evidentment-.


Creative Commons License


Banner no als transvasaments

2 comentaris:

La de Santiago ha dit...

Realment, cada vegada entenc menys a què es dedica el Departament d'Educació; fins fa poc, ens pensàvem que l'educació era un dret, i no la gestió d'un estudi de viabilitat. És una animalada que es tregui el Batxillerat nocturn, que era la manera de que moltes persones tinguessin una segona oportunitat per estudiar. L'ensenyament a distància i el presencial haurien de ser complementaris, no excolents.

Josep Torta ha dit...

Precisament acabo de penjar al meu bloc la foto d'una pancarta que he vist a l'IES Ramon Berenguer IV d'Amposta que reclama que no se'ls tregui el batxillerat nocturn.

http://esfasaber.blogspot.com/2008/05/imatge-nocturn-si.html

Josep.