dijous, 29 de maig del 2008

Ha perdut el goven el tripartit o no?

L'embolic del transvasament a Barcelona no ha acabat encara però, potser el mal polític ja està fet. Les tertúlies entre amics, aquelles en què arregles el món, acaben amb la conclusió que les properes eleccions no se sap qui votarem. Votarem els socialistes, que han recolzat a tot arreu el transvasament? Votarem ERC, que ha modulat el seu missatge a Catalunya? Votarem ICV que està al capdavant del departament de Medi Ambient? Parlo de Catalunya. És evident que a les Terres de l'Ebre ha hagut casos més nombrosos a ERC i a ICV de discrepància oberta amb el govern català. I també hi ha la pregunta sobre si això tindrà conseqüències o no en municipis on les esquerres van accedir al govern després d'anar darrera de pancartes del nus.

Tenim dos anys, com a molt, per reflexionar sobre el vot de cara a la formació del proper Parlament de Catalunya. Tenim una mica més per analitzar qui es mereix la nostra confiança a les eleccions municipals. El fet és que a hores d'ara està difícil la cosa i, servidor sí que té clar que no donarà el vot a qui ha preferit adoptar una postura favorable al govern català, callant i acceptant el transvasament, després d'haver criticat i donat lliçons a CiU sobre la defensa del territori. Sense rancúnica però, sent conseqüent, és com penso.


Creative Commons License


Banner no als transvasaments

3 comentaris:

Jordi Perales ha dit...

Segurament no seré imparcial i per tant, acabaré sent una mica tendenciós, però parles en algun moment de modulació, modulació cap a on? Cap al mode menor?

El cas de prepotència del conseller Baltasar també déu ni do, menos mal que és "ecosocialista" perquè si no ...

I el PSC, pos si, mal que em pesi, és el partit que ha recolzat la interconnexió en casos d'emergència, i el que ho podrà retirar a Barcelona i a Madrid. Sigui per la raó que sigui, però ... és així.

Una observació: Que s'hagin fet públiques més discrepàncies a dintre d'ERC i ICV no vol dir necessàriament que hagin estat més nombroses.

De vegades, i només de vegades, quedar-se al lloc on estàs i vols estar, dient les coses clares a qui ho pots dir i fent notar la teua disco, resulta tant o més efectiu que sortir a la premsa amenaçant d'una cosa que potser no acabaràs fent. No sé si m'explico.

Finalment, prefereixo pensar en qui ha guanyat que no qui ha guanyat. I me sembla que això està bastant clar. Eu, so pena m'erre.

Unknown ha dit...

Quan decicim qui ens governarà a Catalunya, mitjançant unes votacions, és el transvasament l'única raó per decidir el nostre vot ?

No tenim més horitzó, els catalans ?

Deixo la pregunta a l'aire.

Unknown ha dit...

A veure, és evident, molt evident que de variables n'hi ha més que no pas el transvasament. La qüestió és el pes que es dóna a les mateixes i el nivell de confiança que et mereix algú que en aquelles variables amb més pes té una mala puntuació -per a cadascú-. Crec que a l'Ebre, almenys en el meu cas i suposo que en el cas de la gent que surt al carrer a queixar-se del tema del transvasament, a la gent que fa quatre anys va pensar que ja no hauria de fer-ho més, després d'haver arribat fins Brussel·les, el tema de l'aigua és un factor important per mesurar la credibilitat de qui ens governa.