dimecres, 21 de maig del 2008

La solidaritat

Us fixeu que les queixes que tenim els catalans i catalanes envers Espanya, quant a la solidaritat econòmica i les balances fiscals, es pot extrapolar al tema de l'aigua i la solidaritat que se'ns demana a les Terres de l'Ebre? Diem que Catalunya és solidària i que la quota de solidaritat ha tocat sostre, i que per això volem la publicació de les balances fiscals i un nou sistema de finançament. A les Terres de l'Ebre ens queixem perquè ja som solidaris, generem energia de diferents tipus, nuclear, eòlica, tèrmica, tenim un minitransvasament a Tarragona, i ens diuen insolidaris. Volem que es publiquin les balances de solidaritat de l'Ebre amb Catalunya.

Segurament aquest text ratlla la demagògia, igual que moltes de les crítiques que es fan quan des de l'Ebre ens oposem al transvasament com la única solució que queda per resoldre la sequera.


Creative Commons License


Banner no als transvasaments

5 comentaris:

Unknown ha dit...

"ens diuen insolidaris", qui son aquests ? tenen nom i cognom ? tenen plataforma ? són polítics ? o només són opinions puntuals ?

Unknown ha dit...

Si la teva pregunta va amb segones no l'entenc. I sinó, només dir-te que si segueixes l'actualitat sabràs de què parlo. No sempre quan s'escriuen textos d'opinió has de posar nom i cognoms. L'autor decideix com escriu.

Unknown ha dit...

Ni en segones ni en primeres. Només et pregunto si saps qui és el que diu que som insolidaris ? Et torno a fer la mateix pregunta. Són polítics ? son comentaris de gent a la ràdio ? Res més. Respecto, sempre, com escriu cadascú, faltaria més. No sóc ningú per dir-te com has d'escriure.

Anònim ha dit...

Hola Xavier,
he vist al teu blog que penses que el Xerta-Càlig fóra bo per a les terres on vius...
Crec que hauries de consultar què en diuen els experts, i també hauries de mirar per on poden anar els preus per a què els pagesos puguin optar a utilitzar aquesta aigua, que suposadament hauria de passar per allà. Jo en conec algun que té clar que no ho podria pagar...
Bé, consulta-ho i treu les teues conclusions...

Jo, posats a treure'n, crec que com et dediques al negoci immobiliari, potser creus que si passa aigua pel Xerta-Càlig (sí, per segona vegada, Xerta-Càlig, que no t'enganyen dient-te que serà Xerta-Sènia) el valor dels terrenys pujaran i podràs guanyar més dinerets, o revaloritzar les teues propietats...
O sigue penso que parles en segones, i tens nom i cognom...

Unknown ha dit...

Hola anònim !

No parlo en segones.

En primer lloc no tinc cap finca que pugui ser regada pel Xerta-Càlig. Et diré més, no tic cap finca al meu nom. Sóc propietari només de un Fiat Bravo de segona mà. No sóc amo ni d'on visc. És igual de bona l'aigua de l'Ebre per a la gent de Mas de Barberans que para la gent d'Amposta que rega l'arròs. Ho som diferents ?

Després dir-te que aquesta reivincació la fan pagesos del canal Xerta-Calig bé de lluny. Tota la gent gran del poble hem diu el mateix. Sempre se'ls ha promès aquesta aigua per regar els seus camps i mai ha arribat res.

Si tu saps que diuen els experts sobre el Xerta-Càlig, sería bó que m'ho fessis arribar. O si més no, dir-me el que tú saps. Si és que saps alguna cosa.

Per regar un jornal possiblement no sigui viable però per la gent que té grans extensions de terreny, segur que sí. Volem l'aigua al mateix preu que la gent d'Amposta. Ell si que la poden pagar.