dilluns, 17 de novembre del 2008

CASAinNOVA, decepció

Ahir ens vam apropar a Tortosa, al saló CASAinNOVA. No esperàvem un gran saló però, quan has de pagar per entrar en una fira t'esperes quelcom diferent del que t'acabes trobant, en general, a les fires del nostre territori. Ahir però, sent un saló més específic, la mancança era més accentuada.

Si bé la crisi existeix i ho justifica tot, el nombre d'expositors era molt reduït. En una fira com aquesta, i a Tortosa, es podria esperar la presència de major nombre d'expositors del sector del moble, per no dir comerciants de llocs més diversos de la nostra geografia. D'altra banda, l'activitat comercial era prou reduïda. Vull dir que quan vas a veure una fira com aquesta probablement sigui que t'interessa informar-te dels productes que allí s'exposen. Malauradament, excepte una mínima informació, en varis llocs on vam preguntar ens van convidar a visitar les botigues per tenir més informació dels productes. I no ens van "perseguir" per informar-nos sinó que vam haver de preguntar nosaltres. A banda d'això, en molts estands, com passa en les fires multisectorials, hi havia acumulació d'amistats, que queda molt bé però, que no són els que acabaran comprant, molt probablement.

Per sort, en un dels estands s'havien molestat a posar una barra amb patates i minipastissets per menjar, i posaven copes de cava. Vam "amortitzar" els dos euros per cap amb dos minipastissets.

Creative Commons License

13 comentaris:

Anònim ha dit...

Bona tarda.....perdona Manel, però la primera impressió que em dones tu sentat al sofà de casa sense fer res.....és que ets molt agarrat, i t´influeix mes los dos pastissets que ets vas menjar de gorra, que l´esforç d´altres que estabem currant a la fira.......i segurament que ets el tipic envernissat amb sabates de fusta.
No saps ni que és Casainnova, ni tant sols la filosia d´aquesta

Gustau Moreno ha dit...

Això, i a més ets d'Amposta!
Quin nivell, Manel...

Unknown ha dit...

Sí, tens raó, a més sóc d'Amposta.

Alguna gent prefereix etiquetar i estereotipar les persones abans de reflexionar sobre allò que diuen. Quan una fira es fa perquè la gent hi vagi i entri pagant, s'està oferint un producte que la gent, com client, pot veure amb bons ulls o no. Si això no ho tenim clar, o és que tenim la butxaca plena i ens sobren els clients, o és que esperem que els clients caiguin dels arbres.

Anònim ha dit...

Manel, de vegades per opinar de certes coses s´ha d´estar segur de tot allò que s´està comentant, les entrades de la fira es repartien per molts llocs i totalment gratis. L´organització, pel que van comentar, volien afluència de gent, hi havien entrades al mercat, caixes..... i tots els expositors ho van enviar gratuitament a tots els correus electrònics que tenien, però és clar, si tu no compres no tenien el teu correu.....t´asseguro que era totalment gratuit, si tu no et vas informar no tenen la culpa...

Unknown ha dit...

A veure. A mi si s'ha de pagar o no m'importa relativament. A mi d'entrades no me'n van arribar. Serà que no sóc de Tortosa, o que no conec a les persones adequades per tenir-ne. És igual.

L'entrada, oficialment, eren 2 euros. Si no vols que la gent pagui i que vagi el màxim de gent possible, aleshores no fas pagar entrada i ja està.

Com en totes les fires, els expositors i alguns organismes donen entrades i passis. Però, això no treu que hi hagi una entrada de pagament. Al final compten totes per al recompte d'assistència.

I si jo no compro als establiments que exposaven, primer, no és culpa meva. Potser no he tingut la necessitat fins ara -no sempre has de comprar habitacions, menjadors, lavabos,...-, potser no coneixia els expositors que acudien. Si resulta que ara les fires es fan per als clients actuals i no per a clients potencials, vols dir que cal intentar convèncer qui ja està convençut?

A veure si entenem la crítica. Se suposa que els certàmens firals pretenen atreure clients potencials per augmentar les compres. I si no és així és que les empreses de la nit al dia han esdevingut ONGs. Si els clients -en aquest cas jo- no estan satisfets amb el producte que se'ls ha presentat, tenen tot el dret a queixar-se.

Anònim ha dit...

Manel, perdona, pero creo que tienes la escala de valores un poco alterada, pues no puedes igualar un coche con la comodidad de tu casa. Un coche te dura 10 años y tu casa toda la vida.¿No crees?

Unknown ha dit...

Ja! La casa dura tota la vida però, allò que hi poses dins difícilment. Electrodomèstics, mobles de bany i altres productes no duren tota la vida.

I la meva escala de valors no té res a veure amb això. Estic criticant la fira perquè em sembla que va crear més expectatives del compte i em surts amb aquesta comparació? Que estaven venent edificis a la fira? Jo vaig veure mobles, roba de la llar, cuines, mobles de bany,... I molts d'aquests objectes tenen caducitat assegurada.

Anònim ha dit...

Eic Manel.... vols un pastisset?

Unknown ha dit...

Em sorprén que no s'entengui la ironia, per poc fina que sigui. Però, si tot el que en treieu del que he escrit és el tema del pastisset, poca reflexió heu fet.

Només diré una cosa. Qui exposa en una fira normalment és perquè vol vendre els seus productes i/o serveis. Qui acudeix a la fira, a banda de passar l'estona, pot ser que vulgui comprar productes i/o serveis. I si allò que hi troba no el satisfà, té tot el dret de queixar-se. Si tot el debat que es pot fer arran d'una crítica que faig com client, és que no tinc ni idea de com es munta una fira, que no sé que hi havia llocs on donaven entrades, etc., és que algú se sent atacat i, en comptes de pensar si hi ha o no part de raó, prefereix atacar sense arguments.

Una crítica pot ajudar a millorar properes edicions. L'autocomplaença simplement ajuda a encallar-se. Jo, si l'any vinent ha de ser igual, no hi penso anar. És més, en comptes de recomanar que la gent hi vagi, com aquest any, o no ho faré o faré el contrari.

Anònim ha dit...

Txe Manel, com me quedo!!!
Suposo que per a tu la fira d'Amposta es molt millor:
Expositors d'arreu del mòn.
Pastissets i pataques a tonelades.
Tothom detras teu per a que compris un tractor o un joc de cassoles.

Genial, i a més entrada gratis!!!

Unknown ha dit...

Vaja, era estrany que no sortís el tema Amposta-Tortosa. No estic comparant entre les ciutats i no sóc precisament jo algú que destaqui per atiar les polèmiques irracionals entre les dues ciutats.

I, si llegeixes bé, la crítica era extensiva a fires com la d'Amposta -"...A banda d'això, en molts estands, com passa en les fires multisectorials, hi havia acumulació d'amistats, que queda molt bé però, que no són els que acabaran comprant, molt probablement...".

Veig que hi ha pell molt fina, per un simple comentari expressant le meva decepció per la fira CASAinNOVA.

Anònim ha dit...

Eic Manel.....si donen pastissets a la fira d´Amposta.....fes.ho saber.
T´entene.m

Unknown ha dit...

Allí som més de panoli. Jo també t'entenc.