divendres, 14 de novembre del 2008

Escarn públic

A Antena 3 hi ha un programa que suposadament no veu ningú, o almenys ningú qui el veu accepta fer-ho, anomenat El Diario -abans, de Patricia-. En aquest programa, com en molts dels que proliferen a les televisions, es conten situacions personals, alguns cops divertides, altres molt tristes, produint-se tant retrobaments entre persones que feia molts anys que no es veien, com enfrontaments entre persones enemistades per sempre. No cal que us expliqui gaire el funcionament.

Darrerament però, sembla que hi ha dies en què una persona pot dur la seva parella al programa perquè l'audiència li digui a través d'Internet si ha de continuar amb ella o no. Després, basant-se en aquestes opinions de terceres persones que no coneixen amb detall els motius del dubte sobre la continuïtat de la relació, la persona decideix si continuar o trencar amb la parella. No cal dir que la persona que se sotmet al judici públic -almenys en dues ocasions que ho he vist- passa una molt mala estona i ha de sentir coses desagradables de persones que no la coneixen.

L'audiència esdevé el poble que va al circ amb set de sang, i la parella el cèsar que decideix si aixeca el polze o si el baixa. Tot per l'audiència, com deia el títol del programa.

Creative Commons License

1 comentari:

ximo ha dit...

El programa, que segueixo la part final esperant el de després, es vomitiu per la forma que tracten als convidats i la falta de respecte; es molt estrany que hi hagi gent tant i tant innocents que es deixa enganyar, a no ser que tots vagin per dines. Peró encara que fos així, el resultat i el que es veu es deplorable. Es licit que porten a una persona dient-li que parlaran de motos i acaba enfrontant-se a la seva ex a la futura o a que es tercie?. . Ara, fins i tot els enregistren pels passadissos quan algú abandona el plató tot indignat. No ho se, es increïble.