dimecres, 12 de novembre del 2008

La TDT local

Fa poc que comentava la situació il·lògica d'estar demanant-nos que ens passem a la TDT, comprant aparells descodificadors o canviant de televisor, mentres el senyal digital no arriba a tot el territori i, allí on arriba, no ho fa sense problemes. No hi ha dia que hi hagi canals que fallen. Crec que és un problema de la potència d'emissió però, com deia anteriorment, la gent compra aparells que es vénen com bons i no se'n pot gaudir per factors externs.

Avui el Diari de Girona informa que la crisi, amb la disminució de recursos als ajuntaments, frustra la posada en marxa del canal de TDT local del Gironès. Al mes de juliol el diari El Punt publicava un article sobre la situació de la TDT a la província de Tarragona. Només un dels 4 canals ebrencs estaria en condicions d'emetre en el moment de realitzar la notícia. I no era precisament el canal públic de TDT, Ebre TV. S'apuntava a la notícia amb la possible externalització de la programació, per tal de poder assumir els costos -per què volen un canal públic si s'ha d'externalitzar la programació?-.

La notícia del Diari de Girona, el silenci amb la TDT pública ebrenca i la crisi econòmica, fa pensar que potser algun dia tindrem una notícia semblant a casa nostra. O potser no. El temps dirà.

Creative Commons License

2 comentaris:

Oriol Gracià ha dit...

'El nou sistema que omplirà Catalunya de televisions serà una ruïna'. Són paraules de Jordi Mercader, exdirector de Difusió de la Generalitat i assessor de mitjans del grup RBA. L'otorgament de llicències de la TDT és desmesurada. Sobre el futur de la TDT (especialemnt la local) no sóc gens optimista. Fa uns mesos ho vaig comentar en le meu bloc: http://oriol-gracia.blogspot.com/2007/09/televisi-amb-arrels-de-lebre.html

Unknown ha dit...

Quan vaig veure quantes llicències de TDT donaven a les TE em vaig quedar parat. Ara hi ha poques teles i no crec que vagin sobrades de diners, imaginem si hi ha més mitjans per repartir. I a sobre la TDT és, ara com ara, una enganyifa.