dimecres, 5 de novembre del 2008

Guanya Obama

Avui m'he aixecat i he vist a les notícies que havia guanyat Obama a les eleccions presidencials dels EUA, confirmant els pronòstics. Arriba el canvi als EUA. El primer canvi és del color polític del guanyador, demòcrata. El segon i, malauradament, potser el més destacat, el color de la seva pell. El primer president negre dels EUA. Obama ha superat per més del doble McCain. Haurà estat per ser un candidat molt probablement continuïsta amb la política de Bush? Haurà estat per Sarah Pallin? Haurà estat perquè Obama dóna esperances de canvi?

Els EUA i el món esperen molt d'Obama, penso. Als EUA s'espera que aporti solucions a la situació econòmica, va prometre tornar d'Iraq i va dir que estendria la sanitat. La resta del món crec que s'ho mira amb l'esperança d'un altre tarannà, d'uns EUA que no es creguin amb el dret suprem de decidir quin país envair sense haver de justificar-se davant de ningú, d'uns EUA que siguin conscients que no estan sols al món.

Ara ens esperen les anàlisis post-electorals i encara uns dies de Bush. Esperem que Obama no sigui una decepció com ho està sent Zapatero.


Creative Commons License