dimecres, 11 de març del 2009

11-M, 5 anys

Fa 5 anys arribava a la feina i al cap d'una estona escoltava a la ràdio la notícia d'un atemptat als trens de rodalia de Madrid. No vaig poder evitar en les eleccions que s'anaven a celebrar i la intencionalitat de l'atemptat. Un atemptat quins efectes van anar agravant-se durant el matí.

Era l'any 2004 i jo treballava a Barcelona. I agafava el tren de rodalia cada dia. Ja us podeu imaginar que allò va notar-se en la gent que viatjava en tren. La tristor, la port, es notava en l'ambient. Els trens de Renfe portaven el llaç negre en senyal de dol. No havia viscut mai una experiència com aquella.

La història ja la coneixeu. Crispació amb la proximitat de les eleccions, lluita partidista en la comissió d'investigació posterior, llinxament de la mare d'una de les víctimes, la presidenta de l'Associació de Víctimes de l'11-M a la cadena dels bisbes, la teoria de la conspiració que alguns encara no volen abandonar,... Un atemptat fatídic que va treure el pitjor de la classe política espanyola i dels seus amplificadors.

Creative Commons License + GNU FDL