divendres, 13 de març del 2009

La Catosfera 2009

No anava a comentar-ho però, aprofitant dues referències del dia parlaré de les discrepàncies que hi ha a la xarxa sobre les jornades de la Catosfera 2009 (aquest any amb canvi inexplicable de domini). Avui se m'afegia al Twitter un usuari, vidalesfera09, amb comentaris irònics sobre l'organitzador de les jornades. Crec recordar que l'any passat ja va rebre crítiques diverses per com van organitzar-se les jornades.

No hauria comentat el tema si no fos per una altra entrada, aquesta a directe!cat, on es critica l'excessiva presència de ponents no catalans a les jornades quin nom dóna a entendre que estan fortament relacionades amb Catalunya -per no dir amb la llengua catalana-. En Marc Belzunces destaca que el 62% de ponents no són de blocs en català, enfront del 38% que sí.

Tinc la sensació que el nom Catosfera s'utilitza més com una marca que com l'identificador de la xarxa de blocs catalans -que hauria de ser majoritàriament en català-. Se celebren unes jornades que són molt interessants però, que potser haurien d'anomenar-se d'una altra forma. Perquè en realitat són jornades sobre web 2.0, de negocis 2.0, de comunicació 2.0 però, no jornades de la blocosfera catalana. De tota manera, els desitjo èxit perquè iniciatives com aquesta són igualment positives per fer arribar a tothom les TIC.

Creative Commons License + GNU FDL