dilluns, 9 de març del 2009

Un any de Zapatero 2

Es compleix un any des de que Zapatero va guanyar les seves segones eleccions. Van ser les eleccions del fracàs de Pizarro, de la "niña de Rajoy" i de la negació de la crisi per part de Zapatero -és estrany que no cantés el gall-. I van ser les eleccions en què el resultat a Catalunya els socialistes volien fer creure que redundaria en beneficis per al país.

Ha estat un any difícil per a l'economia espanyola, europea i mundial però, el govern espanyol no ha estat a l'alçada. No dic que no hagi fet res però, no es pot passar de presumir de tenir la millor economia i de negar la crisi, a haver de parlar de desacceleració, de baixada del PIB, per acabar admetent obertament que hi ha una crisi important, a la vegada que els experts apunten a l'afectació important de l'economia espanyola.

Quant a Catalunya, no cal parlar gaire. Tot i el nombre d'escons del PSC aconseguits fa un any, el finançament, el compliment de l'Estatut, continua sense concretar-se. Una llei orgànica de l'Estat relacionada amb Catalunya pendent d'acords amb la resta d'autonomies, algunes de les quals primer critiquen les demandes catalanes i després se n'aprofiten. S'ha perdut el federalisme al PSOE i torna el centralisme. LEs infraestructures continuen sent un problema pendent. S'aboquen diners a Barcelona, a l'AVE però, la resta queda fora. Per tant, novament veiem actuacions pensant en el volum de vots, no en el benefici de tothom, i cercant no penalitzar les zones menys poblades. El govern espanyol continua amb la política de propietat intel·lectual que no es correspon amb allò que estan dictant els jutges i s'han repetit campanyes que presenten certes activitats a la xarxa com delicte, quan no necessàriament ho són.

Avui se sap que el nombre d'alts càrrecs de l'Estat ha augmentat i que els diners per fer-se'n càrrec han augmentat, en conseqüència, un 5,1%. Mentres Zapatero anuncia que reduïrà a la meitat l'oferta d'ocupació pública, augmenten els alts càrrecs a l'Administració. No és molt coherent la situació.

Pel desencís, pel sentiment d'engany, perquè no podem continuar amb un president que vol contentar tothom, ni uns ministres que no donen sensació de seguretat, crec que la nota que es mereix Zapatero és un suspès. I vosaltres?

Creative Commons License + GNU FDL