dimarts, 17 de març del 2009

El finançament i la credibilitat del Govern

He escoltat Artur Mas a la ràdio, al Cafè de la República. He de confessar que completament en desacord amb les seves propostes sobre la situació econòmica no hi estic -parèntesi referent a la conferència d'ahir-. També estic d'acord amb l'opinió que li mereix el Govern, o millor dit el PSC, sobre l'incompliment descarat de l'Estatut per part del govern espanyol quant a finançament, enfront de l'acord complint terminis sobre el deute de l'Estat amb Andalusia fet públic ahir.

El govern català té un conseller que de vegades sembla rebel per les declaracions radicals sobre el finançament, el conseller Castells. Aquest conseller però, acaba sent desautoritzat pel govern, per consellers del seu partit concretament. Des del PSC repetidament es fan declaracions sobre la postura que s'adoptarà si no s'arriba a l'acord en determinada data. S'ha vist, com ha recordat Artur Mas a la ràdio, que aquestes amenaces no serveixen de res. L'enèssima advertència la llegeixo en aquests moments. Miquel Iceta diu que l'acord de finançament no ha d'aconseguir-se més tard de l'estiu. En aquestes declaracions però, s'accepta que també depèn del govern que s'aconsegueixi l'acord. Per tant, tornem a tenir declaracions gratuïtes, de cara a la galeria.

El dia que un partit com el PSC actuï plantant-se quan calgui davant del PSOE, aleshores podré dir chapeau. Mentrestant, només confirma la idea que els partits primer pensen en ells i després en la societat a la qual representen.

Creative Commons License + GNU FDL

1 comentari:

https://laviaaugusta.blogspot.com ha dit...

Suposo que a Castells l'han desautoritzar per "prudència". Però massa prudència és ser beneit (o tonto, per a que m'entenguis) Què espera Montilla per plantar cara a Zapatero. Donar un cop de puny sobre la taula i dir-li que ja n'hi ha prou!
Avui admetia (Montilla) que es poden tancar les negociacions sense acord. Ja pareix el tema de l'Estatut. Allí va començar-se a cremar Maragall. El finançament serà el final de Montilla?