dimarts, 3 de març del 2009

Govern en solitari del PSE

Patxi López es proposa governar en solitari, segons els mitjans. És una opció, tot i que no es pot evitar pensar en el govern en solitari del PSOE a Espanya. La por a l'estratègia del PP ha fet que prengui força l'ala centralista del PSOE i les polítiques no són les que s'esperaven del profeta Zapatero. Al País Basc segur que passarà més del mateix. La política del PSE es veurà sotmesa a les pressions del PNB, estirant per la banda nacionalista però, podrà més la por que el PP i UPyD el desgastin i que acabin desgastan el PSOE. I si no governa en solitari haurà de pactar, i sembla que no té altra opció que fer-ho amb PP i UPyD -el pacte amb el "dimoni"-, després de les posicions marcades aquests dies sobre optar a presidir el govern basc.

El PP no és un partit que hagi contribuït a tenir un clima no crispat, tant a Espanya com al País Basc. No és un bon company de viatge. Si no és que primer importa governar que mantenir-se coherent.

Creative Commons License + GNU FDL

1 comentari:

Unknown ha dit...

El veritable laberint basc comença ara de debò; si finalment Patxi Lopez accedeix a la Lehendakaritza amb el recolzament del PP i d’aquesta cosa rara del partit de Rosa Diez, les conseqüències poden ser totalment imprevisibles.