divendres, 6 de març del 2009

Obres a la C-12

L'altre dia em sorprenia per la mala senyalització que pensava que era a causa de treballs de manteniment a la C-12 entre Vinallop i Tortosa. Però, estava equivocat. Són les obres per fer el carril d'accés al Pont del Mil.lenari i millora del paviment entre la rotonda de Vinallop i la Raval de Jesús, segons el 3cat24.cat. És una bona notícia que s'hagin decidit, finalment a millorar l'accés des d'Amposta al Pont de Mil·lenari. No sé si això però, és un indicador de quan trigarà a posar-se en marxa el nou Eix de l'Ebre.

Avui pujant a Tortosa m'he trobat el següent. Arribant a la rotonda de Vinallop hi ha un senyal de 70 Km/h i després un de 50 Km/h. Ara els han canviat per dos senyals d'obres, de 80 Km/h i de 60 Km/h respectivament. No és comprensible que en el mateix tram les obres permetin anar a 10 Km/h més ràpid que quan no hi havia obres.

També he vist que l'empresa que executa les obres ha posta ja part d'un cartell on es veu ben gran el nom d'aquesta. La publicitat va inclosa dins del contracte de les obres públiques -esmento aquesta però, no és l'única que es fa publicitat quan executa obres, públiques o privades-.

La senyalització continua sent discutible. A més de l'estranya pujada de 10 Km/h a l'alçada de la rotonda de Vinallop, la senyalització horitzontal és mig d'obres i mig normal. És a dir, només les línies contínues i discontínues estan pintades de groc, mentres que els vorals estan delimitats amb les línies blanques que hi havia.

Creative Commons License + GNU FDL