dimarts, 24 de març del 2009

El tripartit no suma

Segons el sondeig publicat aquest cap de setmana per El Periódico de Catalunya, el tripartit no sumaria per governar en cas de celebrar-se eleccions. Artur Mas queda per davant de José Montilla com persona preferida per presidir el govern de la Generalitat. Tot plegat potser no ens ha d'estranyar. El tripartit continua donant la sensació d'estar improvisant contínuament, incapaç de plantar cara al govern de Madrid. S'acumula la crisi, les protestes contra la reforma educativa, contra Bolonya, l'actuació dels Mossos, i anem sumant. Les coses ben fetes queden ocultes per les mal fetes, o no prou ben explicades. No em vull posicionar sobre si hi ha més coses ben fetes que mal fetes.

Al davant el tripartit es troba amb un Artur Mas renovat, que cada dia té més esperances de governar, un Artur Mas que ara ja no reclama el govern que es creia seu per haver tret més escons a les eleccions, un Artur Mas que proposa solucions -estiguem o no d'acord amb elles-. La imatge endreçada de Mas contra la imatge desendreçada del tripartit.

Si les properes eleccions el tripartit no suma, crec que serà fruit de l'esforç per fracassar que han estat fent des de que Maragall va arribar al govern, passant per l'actual legislatura, la de Montilla.

Creative Commons License + GNU FDL