divendres, 3 d’octubre del 2008

Blip.fm, una ràdio social en línia

L'altre dia via Javier Leiva vaig conèixer Blip.fm, un servei de compartició de música a la xarxa. El servei recull les preferències de les persones usuàries per generar una llista de reproducció a mida. A l'estil dels sistemes de microblocs cadascú pot dir què escolta en un moment determinat. Això és fer un blip. I es tradueix en una cerca de la cançó a la xarxa que retorna una llista de resultats, de la qual se selecciona aquell que coincideix amb allò que s'ha cercat, i comença a reproduir-se, formant part de la llista de reproducció.

Tothom pot afegir cançons a l'entorn, bé pujant fitxers, bé posant-ne l'adreça on es troben. Dins de Blip.fm cadascú és un dj. Entre dj es poden atorgar props, que són punts de reconeixement. Inicialment es disposa de 10 punts per atorgar i després, per poder atorgar-ne més, cal guanyar-s'ho a base de fer blips. Les cançons tenen un enllaç per comprar, si es vol el fitxer MP3 corresponent.

Esdevé tot plegat una ràdio social a la xarxa. Una alternativa a last.fm? Bé, l'Audioscrobbler l'eina que actualitza al perfil de Last.fm la música que s'escolta, és un dels diversos serveis, com Twitter, FriendFeed i altres, els quals es poden mantenir sincronitzats amb els blips que es van afegint.  I com és habitual, cada usuari/ària pot afegir un complement al seu bloc per poder-hi reproduir les cançons de la seva llista de reproducció.

Creative Commons License