dimarts, 7 d’octubre del 2008

parla.cat

El web parla.cat és un entorn virtual que ofereix l'aprenentatge de la llengua catalana i també recursos per al professorat. L'impulsen la Secretaria de Política Lingüística, l'Institut Ramon Llull i el Consorci per a la Normalització Lingüística. Hi ha diversos apartats o serveis: la Rambla virtual, un espai lúdic on es pot accedir a recursos lúdics relacionats amb la llengua i amb Catalunya (recomanacions de llibres, informació sobre festes, escoltar música,...); el Curs, un entorn d'aprenentatge virtual que permet aprendre la llengua en els nivells bàsic, elemental, intermedi i de suficiència; els Recursos per a professorat, on hi ha material didàctic classificat per àrees temàtiques.

Hi ha una demostració sobre el funcionament del portal on es poden veure els diferents apatats. Nota curiosa és la icona que es mostra per a cada una de les llengües amb les quals es pot accedir a la demostració de parla.cat. Al català li correspon un nino vestit amb la senyera i una barretina; al castellà li correspon un torero; a l'anglès un senyor amb barret, monocle i una tassa de té; al francès un home amb pinta de bohemi, una barra de pa i la Toerre Eiffel al darrera ; i a l'alemany li correspon un home amb vestimenta típic i una gerra de cervesa a la mà. Amb les banderes n'hi havia prou, crec.

Creative Commons License

1 comentari:

ximo ha dit...

A mi també em va cridar l'atenció els ninots que simbolitzen Catalunya i Espanya. Ens queixem dels estereotips i mira...Encara que clar, potser la barretina ja va be ( segons per a qui) i el torero també va be ( pel que pot representar de critica implícita).
Qui va fer la presentació d'aquesta Web?...efectivament, Carod.