dijous, 16 d’octubre del 2008

Flock 2.0

I FlockEn menys d'un any el navegador de programari lliure Flock ha passat de la versió 1.0 a la versió 2.0. Ho destaca Genbeta en un article que parla de les característiques d'aquesta nova versió. Com sabreu, Flock és un navegador orientat a l'ús dels serveis de compartició de continguts -en general- a la xarxa, com ara els blocs, els microblocs, els magatzems fotogràfics, de video, d'adreces d'interès, etc. Poc a poc ha anat adoptant la integració amb més d'aquests serveis, fins arribar als més de 20 serveis. Entre aquests hi ha: els serveis de blocs Blogger, Blogsome, LiveJournal, Typepad, Wordpress.com, Xanga, i blocs en servidors propis; les xarxes socials (d'amistats) Digg, Facebook, Flickr, Pownce, Twitter, YouTube (així ho classifica Flock) i MySpace; els serveis de compartició de mitjans Photobucket, Picasa i Piczo (com he dit, Flickr el classifiquen com xarxa d'amistats); els serveis d'adreces d'interès en línia del.icio.us i Magnolia; el correu web d'AOL, Gmail i Yahoo! Mail.

A més, la barra superior multimèdia permet accedir fàcilment al material multimèdia dels diferents comptes en els serveis configurats, siguin fotografies de Flickr, videos de YouTube, etc., i la barra lateral permet accedir en un sol cop d'ull a l'activitat dels contactes dels diferents serveis socials. És més, la barra lateral també inclou un portaretalls de la web, on es poden arrossegar continguts de la web i després reaprofitar-los, com ara imatges per després enganxar-les al bloc. El navegador inclou un editor de blocs per poder escriure en qualsevol dels blocs sempre des de la mateixa eina.

Val a dir que d'aquesta versió 2.0 una de les millores que espero més és el rendiment, doncs Flock si té una pega és el gran consum de recursos quan ha de gestionar el conjunt d'elements que l'usuari pot estar utilitzant en un moment determinat.

Creative Commons License