dijous, 9 d’octubre del 2008

Classificacions 2.0

Darrerament sorgeixen moltes notícies i comentaris per la xarxa referents a classificacions al voltant de serveis 2.0. L'autoritat a Technorati ha estat durant un bon temps una referència en el càlcul de la possible influència d'un bloc a la xarxa. La posició dins de la classificació d'Alianzo ja fa un temps que també és una referència. I com avui publica Jesús, també es mesuren altres coses, com el nombre de seguidors que tens a Twitter o la quantitat d'amistats que tens a Facebook.

Què en penseu d'això? És només una forma de dinamitzar la xarxa? És una forma de fer xarxa? O també és una forma de competició absurda per veure qui està millor posicionat en la classificació? No us passa que teniu un munt de persones amb qui no parleu però, que per algun motiu algun dia heu esdevingut contactes? Llenço preguntes, espero respostes, a veure què penseu.

Creative Commons License

1 comentari:

Jesús M. Tibau ha dit...

Aquests rànquings són una ajuda per a conèixer quina és la difusió d'allò que escrius al teu blog i, d'aquesta manera, esperonar-te a continuar, tot i que tinc els meus dubtes de la fiabilitat dels seus càlculs, ja que moltes vegades, sense motiu aparent, fas uns salts impressionants amunt o avall. Cal mirar-s'ho amb certa distància. A mi, principalment, m'interessa conèixer qui em visita, establir connexions i ampliar la xarxa de coneixences que, algunes veagdes, arriben a ser personals, i sovint aquestes pàgines t'ofereixen aquesta possibilitat, quan funcionen bé o no s'estanquen.
Sempre és millor estar al capdamunt d'aquests rànquins que al capdavall, però sense que aquest sigui l'objectiu principal.
Potser faltaria algun rànquing que valorés la qualitat, més que la quantitat, tot i que ho veig difícil. Potser el millor és no valorar res i que cadascú vagi descobrint per si mateix els seus blogs preferits.