dimarts, 28 d’octubre del 2008

Calia que Benach rectifiqués?

Avui el programa El Món a RAC 1 pregunta l'audiència per la rectificació del President del Parlament, Ernest Benach, qui ahir va declarar que prescindirà dels elements de la polèmica al seu cotxe oficial. Com ahir, no puc evitar referir-me a l'entrada del bloc del Saül Gordillo amb títol ABC, 1 - Benach, 0, publicada en saber-se l'anunci del President de retirar la televisió i la taula de treball del cotxe oficial.

Jo continuo escèptic sobre allò que publiquen mitjans com l'ABC, El Mundo o La Razón quan es refereixen a Catalunya, als seus polítics -no espanyolistes i de dretes- i als seus governants. Més que res perquè són mitjans que acostumen a no explicar tot el context de les coses, a no situar la informació en escenaris on s'entengui bé, sinó que les situen en escenaris que afavoreixen la crítica encarnissada des de fora de Catalunya. Ho estem veient, per exemple, amb la "informació" d'El Mundo sobre la llengua que ja fa temps que es ve publicant, i que avui mostra un nou episodi.

Sigui com sigui, primer cal saber si la despesa d'aquesta renovació del parc automobilístic del Parlament és la que diuen o no és tal. Després, cal valorar si la incorporació dels elements aquests de treball al cotxe oficial beneficiaran el país o suposaran una despesa innecessària. I ja posats, tots els càrrecs públics catalans i estatals que han criticat Benach haurien ara de fer públiques les despeses que carreguen a la ciutadania i que es podrien considerar innecessàries -quant ens costen les dietes dels càrrecs públics, quant costen els seus cotxes, quant costen els càrrecs de confiança i quants realment són necessaris?-. Ja que ens posem a auditar el President del Parlament, continuem per la resta, no? A veure quants donen la cara.

Creative Commons License