Vilaweb parla avui d'una anàlisi que en Víctor Pàmies sobre la perdurabiliat dels blocs, tot recordant les prediccions que situaven a l'any 2007 el punt d'inflexió del fenòmen, a partir del qual hi hauria una decadència evident. Pàmies es fixa en una llista de blocs de Vilaweb publicada l'any 2005, de la qual el 50% s'han actualitzat el darrer any i un 26% no s'actualitzen però, encara es poden consultar a la xarxa. És una dada representativa, extrapolable a l'estat dels blocs en l'àmbit mundial? Crec que no però, sí que és cert que és significatiu que de la tria de Vilaweb més de la meitat encara siguin blocs actius. Pàmies es planteja un experiment semblant, creant una llista personal de blocs i observant com evoluciona la seva activitat i disponibilitat amb el pas dels anys.
+ GNU FDL
2 comentaris:
L'estadística té aquestes coses, Manel: cadascú en fa la lectura que li interessa. Per això en totes les eleccions gairebé tothom guanya!
O la tria de Vilaweb va ser molt encertada o la Catosfera viu encara un moment prou creatiu.
Els qui em llegeixen saben que la meva aposta sobre la perdurabilitat dels blogs s'encamina cap als blogs compartits i cap als blogs temàtics, especialitzats i amb continguts perdurables.
Gràcies per fer-te ressò de l'article!
Gràcies a tu per l'anàlisi! M'agrada veure que hi ha qui, contra els que van canviant de moda cada dos per tres i ara aposten fermament per Facebook, encara creu que els blocs tenen vida. Penso que els blocs són per a determinada finalitat que en altres formats no es troba, o és menys directe.
M'agradaria veure però, i aquí estava el meu dubte, una anàlisi estadística amb una mostra suficient, per veure l'evolució dels blocs al llarg dels anys. El nombre de blocs de la selecció de Vilaweb crec que potser és una mostra insuficient per treure conclusions.
Però, realment tampoc no importa tant. Té de bo que permet debatre.
Salut!
Publica un comentari a l'entrada