dimarts, 31 de març del 2009

El pacte PSE+PP

El pacte entre PSE i PP al País Basc inclou la llibertat d'elecció de la llengua d'escolarització dels fills. A més, els defensors de la pluralitat i de la no ingerència en els mitjans de comunicació, pacten la línia editorial d'Euskal Telebista. Si això és una cosa que es pot suposar que fan tots els governs, la llibertat d'elecció de llengua vehicular és un pas enrere. La llengua castellana no està en perill enlloc d'Espanya i, pensar que l'escolarització en eusquera és un fet negatiu per als fills és un error. Exagerant podríem comparar-ho amb els que volen l'ensenyament creacionista per als seus fills, enfront dels que, sense perjudici de la religió, accepten la ciència hereva de la teoria darwiniana.

Compte, que si el PSOE ha acceptat aquest pas negatiu per a l'eusquera, no crec que el seu pensament sigui gaire diferent per al català. El seu problema és que difícilment veig un pacte PSC-PP a Catalunya. Però, qui sap...

Creative Commons License + GNU FDL

2 comentaris:

Arjub ha dit...

Són patètics!! Dirien uns. La mare que els va fer!! Diria algú altre. Però no. Els espanyols són freds i calculadors i tenen un projecte clar de país (Una i Grande). No podem badar enlloc peruqè el Païs Valencià és l'exemple del que pot arribar a fer el nacionalisme espanyol. El caball de Troia el tenima Casa i ens donem compte. Navarra va ser el primer pas i Euskadi el segon de l'ariet espanyol a Euskalherria. Espero que la reacció basca sigui exemplar per als Països Catalans.

Morigan ha dit...

El teu exemple es bo, però no tinc clar quins serien els creacionistes i quins el darwinians.